BRIQ is een bouwbedrijf dat volop inzet op service en kwaliteit. Of je nu graag wil bouwen, verbouwen of jouw interieur wil aanpassen naar een nieuwe fase in jouw leven, BRIQ zorgt voor de volledige uitvoering. We houden aan de hand van wekelijkse werfvergaderingen nauw contact, en toetsen continu af met jouw wensen en jouw budget. We nemen de volledige zorg van een complexe planning, de coördinatie en communicatie met alle partijen en administratie van jou over. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en wordt (ver)bouwen meteen een heel stuk zorgelozer.

Klaar om jouw wensen om te zetten in een concreter plan?
Dan nodigen we jou graag vrijblijvend uit op ons kantoor te Mechelen.

“Quality is never an accident. It is always the result of intelligent effort.”
– J. Ruskin

Wil je al te weten komen hoe een samenwerking met BRIQ eruit ziet, bekijk dan alvast hieronder onze werkwijze.

We nodigen jou uit op ons gezellige kantoor te Mechelen, of komen graag ter plaatse om jouw te verbouwen woning alvast van dichtbij te bekijken. We overlopen samen jouw ideeën en wensen, bespreken het budget en bekijken de mogelijkheden.

Indien je van plan bent om te verbouwen, gaan we samen ter plaatse om de huidige toestand in kaart te brengen. Je hebt ongetwijfeld een heleboel vragen die we op dat moment ook onmiddellijk kunnen overlopen. We reiken je bovendien ook al tools en inzichten aan die jou kunnen helpen om jouw wensen te realiseren binnen een vooropgesteld budget. Zijn er besparingen mogelijk, kunnen we werken met alternatieve materialen? We bekijken het met jou.

Na het plaatsbezoek gaan we voor jou aan de slag. Heb je al een architect die jou bijstaat? Dan ontvangen we graag de plannen, de meetstaat en alle nodige documenten om een realistische offerte te kunnen opmaken.

Nog geen architect? Dan helpt BRIQ jou hiermee graag verder. We tekenen een ontwerp uit, en verwerken daarin alle informatie (jouw wensen, ambities en voorkeuren) vanuit onze gesprekken. Op basis van jouw feedback verbetert of herwerkt onze architect het ontwerp. We streven in een open gesprek naar absolute tevrevenheid.

Na het plaatsbezoek en het in kaart brengen van jouw wensenpakket concretiseren we jouw project in een gedetailleerde prijsaanbieding.

Binnen de maand nadat we van start gingen met de offerteopmaak komen we opnieuw samen en concretiseren we het ontwerp verder op basis van jouw feedback.

We dienen jouw bouwaanvraag in met alle nodige technische tekeningen en een administratief dossier.

Wanneer we tot een akkoord zijn gekomen over het ontwerp wordt dit finaal gemaakt aan de hand van een overeenkomst.

Na de ondertekening gaan we onmiddellijk over tot het opmaken van een realistische planning die tot doel heeft om het (ver)bouwingsproces zo kort mogelijk te houden. We vragen eventuele vergunningen aan, en bepalen samen de deadlines voor de definitieve keuzes van kleuren, materialen, sanitaire toestellen, keukentoestellen, verlichtingsarmaturen, enzovoort. Zodra de werken van start gaan, blijf je 100% betrokken bij het proces zonder je zorgen te hoeven maken. Tijdens de uitvoeringsperiode garanderen we jou één aanspreekpunt, de projectleider van jouw project.

Zodra alle werken zijn uitgevoerd, gaan we over tot de voorlopige oplevering. Samen met de architect overlopen we ter plaatse het hele project.